Türkiye Deprem Haritası Yenilendi,Anamur'da Deprem Riski Nedir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Deprem Haritası Yenilendi,Anamur'da Deprem Riski Nedir?
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı deprem risk haritasında Anamur, diri fay haritasına göre en az riskli ilçeler arasında yer aldı.

Mersin MTA Diri Fay Haritasına göre 3.riskli bölğeye girerken, Anamur ise MTA Diri Fay Haritasına göre 5.riskli bölğe olarak isimlendirilen en güvenli olarak atlandırılan beyaz bölgede yer aldı.

 

Güncellenmiş diri fay hattı haritası MTA tarafından paylaşıldı. Diri fay hatları ve riskli bölgelere ilişkin araştırmalar ülke genelinde gerçekleşen peş peşe depremler sonrasında sarsıntı endişesi ile yoğunlaştı. Türkiye'de 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay yer alıyor. Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, birinci derece risk altında olan şehirler; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt oldu. Hangi il ve ilçede fay hattı var?

 

MTA DİRİ FAY HARİTASINA GÖRE BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Haritaya göre bu iller şöyle: İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt.

YENİLENMİŞ DİRİ FAY HARİTASINA GÖRE İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İkinci derecen riskli illerse şöyle: Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı, Çorum.

TÜRKİYE MTA DİRİ FAY HARİTASINA GÖRE ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Haritada üçüncü dereceden riskli iller şöyle aktarıldı: Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

MTA YENİLENMİŞ DİRİ FAY HARİTASINA GÖRE EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin’de Cumhur İttifakı’nın Hangi Parti İle Seçime Gireceği Belli OlduÖnceki Haber

Mersin’de Cumhur İttifakı’nın Hangi Part...

Kuzey Irak'tan Kahreden Haber; 6 Askerimiz Şehit Oldu, 1 Asker YaralıSonraki Haber

Kuzey Irak'tan Kahreden Haber; 6 Askerim...

Haber Yorumları

  • Bilgin Gerçeksöz28-12-2023 01:43

    300 yıldır enerji depolayan Kıbrıs fay hattı anamur'a kaç km mesafede.....!!!! Bilgilendirirmisiniz?.....https://images.app.goo.gl/wsdY1fCpN7Nqo9rD8

Yorum Yazın