ANAMUR’DA 10 NİSAN POLİS GÜNÜ KUTLANDI
ANAMURAnamur’da 10 Nisan Polis Günü ve Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, şehit polisler anıldı, başarılı emniyet mensupları ödüllendirildi.
Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 10 Nisan Polis Günü kapsamında Anamur’da anlamlı bir tören düzenlendi.
Anamur Kaymakamı Kemal Duru, ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, polis aileleri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da gerçekleştirilen program, Atatürk Anıtı’na İlçe Emniyet Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Anamur İlçe Emniyet Müdürü İdris Doğanay yaptı. Program kapsamında polis çocukları Ela Nur Gögerçin, Elmas Mina Vurkaç, Zeynep Berra Eser ve Alya Düzel tarafından şiirler ve kompozisyonlar okundu.
Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen masa tenisi turnuvasında dereceye giren emniyet mensuplarına ödülleri takdim edilirken, görevlerinde üstün başarı gösteren 30 emniyet personeline başarı belgeleri Anamur Kaymakamı Kemal Duru tarafından Kaymakamlık makamında verildi.
Tören, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
Programın ardından Anamur Polis Evi’nde düzenlenen kutlama etkinliğine geçildi. Buradaki programda konuşan Kaymakam Kemal Duru, “Öncelikle Anamur İlçe Emniyet Müdürümüz nezdinde tüm polislerimizin Polis Günü’nü kutluyorum. İnşallah aileleri ve sevdikleriyle birlikte nice güzel yılları olur. Memleketin bekası için, milletimizin her bir ferdinin huzuru için şehit olmuş, şehadet şerbetini içmiş tüm polislerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Mekânları cennet, makamları âli olsun. Uzun süre hizmet etmiş, emekli olmuş polislerimize de sağlıklı ve sevdikleriyle birlikte nice yıllar diliyorum” dedi.
Konuşmanın ardından protokol üyeleriyle birlikte Türk Polis Teşkilatı’nın 181. yılı dolayısıyla pasta kesildi.
İlginizi Çekebilir