© Anamur Manşet 2012- 2026

Anamur'da Telefon Dolandırıcılığına Polis Engeli: 70 Yaşındaki Kadın Son Anda Kurtarıldı

Anamur'da Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği polis memurları Orçun Düzel ve Seren Canpolat'ın vatandaşları telefon dolandırıcılığı konusunda bilgilendirdiği sırada yaşanan olay, dolandırıcıların ne kadar organize hareket ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan şüphelilerin hedef aldığı 70 yaşındaki A.Y., polis ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Telefon Dolandırıcılığı Uyarısı Yapılırken Gerçek Olay Yaşandı

Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görev yapan polis memurları Orçun Düzel ve Seren Canpolat, ilçe genelinde vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı bilinçlendirmek amacıyla bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

Ekiplerin vatandaşlara broşür dağıtarak uyarılarda bulunduğu sırada 70 yaşındaki A.Y., polislerin yanına gelerek, "Beni arayan siz misiniz?" diye sordu. Bu sözler üzerine durumdan şüphelenen polis memurları Orçun Düzel ve Seren Canpolat hemen olaya müdahale etti.

Dolandırıcıyla Telefonda Polis Konuştu

A.Y.'nin telefonunu inceleyen polis ekipleri, telefondaki kişiyle görüşerek arayan şahsın dolandırıcı olduğunu kısa sürede tespit etti.

Yapılan görüşmede şüphelilerin kendilerini emniyet müdürü olarak tanıttıkları, A.Y.'ye banka hesabının terör örgütleriyle bağlantılı kişilerin eline geçtiğini söyledikleri ve bu bahaneyle banka hesabını ele geçirerek maddi kazanç sağlamaya çalıştıkları belirlendi.

Son Anda Büyük Bir Mağduriyet Önlendi

Polis memurları Orçun Düzel ve Seren Canpolat'ın dikkatli ve hızlı müdahalesi sayesinde A.Y., herhangi bir maddi kayıp yaşamadan dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.

Polisten Vatandaşlara Kritik Uyarı

Olayın ardından Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

Kendisini polis, savcı, emniyet müdürü veya kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere kesinlikle inanmayın. Telefonla banka hesabı, IBAN, şifre veya kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Hiçbir kamu görevlisi sizden para göndermenizi veya banka hesabınızı başka bir hesaba aktarmanızı istemez. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde görüşmeyi derhal sonlandırın ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ya da en yakın emniyet birimini arayın.

Anamur'da yaşanan bu olay, telefon dolandırıcılarının vatandaşları farklı senaryolarla kandırmaya çalıştığını bir kez daha ortaya koyarken, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin bilinçlendirme çalışmalarının önemini de gözler önüne serdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER