

Eğitim-İş Anamur Temsilcisi Uğur İnan, Cumhuriyet’in 102. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet, laik ve çağdaş Türkiye’nin teminatıdır” dedi.
Anamur Eğitim-İş Yönetim Kurulu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Anamur Eğitim-İş Yönetim Kurulu, mesajında Cumhuriyet’in Türk milletine kazandırdığı değerlerin önemine vurgu yaparak, “Cumhuriyet, özgürlüğün, eşitliğin ve halkın kendi iradesiyle yönetilmesinin en büyük kazanımıdır” ifadelerini kullandı.
Eğitim-İş Anamur Temsilcisi Uğur İnan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyetimiz 102 yaşında. Biz eğitim emekçileri olarak, Cumhuriyet’in temel ilkelerinden, laiklikten ve Atatürk ilke ve devrimlerinden asla taviz vermeyeceğiz. Her zaman bilimin ve aklın yolunda, Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz.”
Cumhuriyet’in sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bir yaşam felsefesi olduğunu belirten İnan, “Cumhuriyet, kadınların, gençlerin, emekçilerin eşit yurttaşlık hakkına sahip olduğu bir düzenin adıdır. Bu büyük mirası geleceğe taşımak hepimizin sorumluluğudur” dedi.
Uğur İnan, sözlerini “Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve Cumhuriyet’in kuruluşunda emeği geçen tüm kahramanları saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadeleriyle tamamladı.


























Yorum Yazın