Anamur’da Yaz Kur’an Kursları Coşkuyla Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anamur’da Yaz Kur’an Kursları Coşkuyla Başladı
BURAYA REKLAM VEREBİLİRİSNİZ
Abone ol

Özcan  GÜNGER/Anamur  Manşet : Anamur’da Yaz Kur’an Kursları Coşkuyla Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yaz tatilinde düzenlenen Yaz Kur’an Kursları, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’in Anamur ilçesinde de coşkuyla başladı. “Her Yaz Yeni Bir Heyecan: Cami, Çocuk ve Kur’an” sloganıyla yürütülen kurslar, 30 Haziran itibarıyla kapılarını öğrencilere açtı. Kurslar, 15 Ağustos’a kadar 7 hafta boyunca devam edecek.

Camiler Çocuk Sesleriyle Şenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen kurslar, Anamur’un merkez, belde ve köylerindeki camilerde yoğun katılımla başladı. Çocuklar ve gençler, bu süreçte Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmenin yanı sıra İslam’ın temel inanç esaslarını, ibadetleri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatını ve güzel ahlakı öğrenme fırsatı bulacak.

Müftü Fidan’dan Ailelere Çağrı

Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, kursların ilk gününde camilerde öğrencilerle bir araya gelerek önemli mesajlar verdi. Müftü Fidan, “Camilerimiz çocuklarla şenleniyor. Onlara sadece Kur’an okumayı değil; dini değerleri, ahlaki güzellikleri ve toplumsal sorumlulukları da öğretiyoruz,” dedi.

Ailelere de seslenen Fidan, “Merkez, ilçe, belde ve köylerdeki tüm cami ve Kur’an kurslarımızda öğrencilerimizi bekliyoruz. Hocalarımız büyük bir özveriyle çocuklarımıza eğitim verecek. Ailelerin de süreci yakından takip etmeleri çok önemli. Çocuklarını camiye gönderen ve destek olan tüm ailelerimize teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

“Sabah Namazını 40 Gün Camide Kıl” Kampanyası Başladı

Öte yandan Anamur İlçe Müftülüğü, çocuklara yönelik anlamlı bir kampanyaya daha imza attı. 7-14 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik düzenlenen “Sabah Namazını 40 Gün Camide Kıl” Bisiklet Kampanyası 30 Haziran’da start aldı. Marulyalı Camii’nde başlayan kampanya, 15 Ağustos’a kadar devam edecek.

Kampanyayla ilgili bilgi veren yetkililer, düzenli olarak sabah namazına gelen çocuklara çeşitli ödüller verileceğini ve kampanyanın çocukları namaz alışkanlığı kazanmaya teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur’un Yeni Kaymakamı Kemal Duru Göreve BaşladıÖnceki Haber

Anamur’un Yeni Kaymakamı Kemal Duru Göre...

Bozyazı Lenger Mahallesi'nde Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına AlındıSonraki Haber

Bozyazı Lenger Mahallesi'nde Çıkan Orman...

Yorum Yazın