Başkan Gümüş Hortum Felaketi ile ilgili Açıklamada Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Gümüş Hortum Felaketi ile ilgili Açıklamada Bulundu
Deniz İşitme Cihazları
Abone ol
Ziraat Odası Başkanı A.Şeref Gümüş Hortum Felaketi ile ilgili Açıklamada Bulundu..

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Anamur'da meydana gelen hortum felaketinin ardından bir yazılı açıklamada bulundu.

 

Başkan Gümüş yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

6 Mayıs Cumartesi günü, sabah saat 10:00 da; Bölgemizde  Üreticilerimiz hortum ve fırtına  afetiyle karşı karşıya kalmıştır.  Bölgemizde; afetten zarar gören tüm üreticilerimize, Anamur-Bozyazı Ziraat Odası olarak geçmiş olsun derken Rabbim  inşallah bir daha böyle bir afetle çiftçilerimizi karşılaştırmaz.

Afetten hemen sonra Anamur İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Tarsim Bölge Müdürlüğümüz, Tarsim Genel müdürlüğümüz ve ilgili Bakanlıklarımızla iletişime geçilerek gerekli hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar telefonla arayarak, acımızı paylaşıp geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştur. Son 6 yıldır oda olarak bölgemizde yaptığımız fizibilite çalışmaları sonucu hazırladığımız  Raporları sunarak yetkili makamları sürekli uyardık. Verilen %60 hibe desteğiyle tarımla ilgisi ve alakası olmayan kişilere, sermaye şirketlerine, havza çalışması yapılmadan, olmayacak yerlere ve bölgelere muz seraları yaptırıldı. Bu %60 hibe desteğini asıl hak sahibi olan küçük aile işletmeleri yani  gerçek çiftçilerimiz alamadılar. Sermaye, hayatı toprak olan çiftçiye değil toprağı bilmeyen sermaye şirketlerine verildi. Bunun yanında bin bir çeşit cenderelerle mücadele etmek zorunda kalan üreticilerimiz, Tarsim’le ilgili, bazı yasal düzenlemeler yapılmadığı  için Tarsim sigortasını da yaptıramadı.

Ziraat Bankasının vermiş olduğu sübbansiyonlu kredi, Muz'da üretim fazlası olduğu için durdurulmuştu. Şu anda tüm  üreticilerimiz yer demir gök bakır misali çaresiz umutsuz şekilde  düşünüyor ve haklı olarak soruyor. Destekler bize niye yok... Bir dönüm seranın yapımı bugün itibari ile 400 bin TL. Afet sonrası yıkılmış seranın enkazının temizlenmesi ise 100 bin TL. Yani hortumdan zarar gören seranın tekrar ayağa kaldırılması 500 bin TL. Bu şartlarda sigortası olmayan üreticinin hareket etmesi mümkün değil.! Biz Devletimize "Devlet ebed müddet" düsturuyla bağlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Mersin mitinginde afetten zarar gören üreticilerimize devletimizin destek verileceğini söyledi. İnancımız ve güvenimiz tamdır. Bu güne kadar toprakla bağı olmayan, sermaye şirketlerine verilen %60 hibe desteğinin, asıl hak sahibi olan  küçük aile işletmelerine de verilmesini, Ziraat bankasının, Çiftçiye vermiş olduğu Sübvansiyonlu Kredi'nin, tekrar uzun vadeli şekilde afetten zarar gören çiftçilerimize verilmesini, Tarsim sigortası; Çiftçiler lehine uygun hale getirilerek, üretim yapılan seralarda zorunlu hale gelmesini istiyoruz. Bu acı günümüzde, afet bölgesine gelerek, bizleri telefonla arayarak, çiftçimizin acısını paylaşan Başta, Sayın Genel Başkanımız; Şemsi Bayraktar'a, Bakanlık Temsilcilerimize, Belediye Başkanlarımıza,  Tarsim Genel Müdürlüğümüz Bekir Engürülü'ye, Tarsim Bölge Müdürümüz Vahap Kalaycıoğlu'na, Milletvekillerimize, Siyasi Parti Temsilcilerimize, Oda Başkanlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur'da İki Araç Çarpıştı , Bir Aileden 4 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Anamur'da İki Araç Çarpıştı , Bir Ailede...

CHP Anamur İlçe Örgütü Milletvekili Adayı Gülcan Kış’ı Bağrına BastıSonraki Haber

CHP Anamur İlçe Örgütü Milletvekili Aday...

Yorum Yazın