Başkan Kılınç ; Bugün Tarihi Bir Gün,14 Mayıs'tan Önce Doğalgaz Projesine Başlıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kılınç ; Bugün Tarihi Bir Gün,14 Mayıs'tan Önce Doğalgaz Projesine Başlıyoruz
Deniz İşitme Cihazları
Abone ol
Anamur Kalınören Mahallesinde yapımına başlanacak olan depolama alanı basına tanıtıldı.

Özcan Günger / Anamur Manşet ; Anamur’a Doğalgaz getirme projesinde depolama alanı basına tanıtıldı.

Anamur Kalınören Mahallesinde yapımına başlanacak olan depolama alanının basına tanıtım toplantısına,Anamur Belediye başkanı Hidayet Kılınç,Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Milliyetçi Hareket Partisi Anamur KAÇEP Başkanı Dilek Tuna, AKSA Doğalgaz Bölge Müdürü Tufan Duman, Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları katıldı.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç yaptığı konuşmada şöyle dedi; 

Bugün tarihi bir gün, yer noktasındaki tespiti  burası. İnşallah 14 mayıs'tan önce başlıyarak kaynağını yapacağız, dolum tesisi olarak yeri burası. Seçim döneminde söz verdiğimizde dediler ki bu fazla havada uçuyor, olmayacak bir isi söylüyor diyorlardı. Allah'ıma şükürler olsun ki doğalgaz depolama yerinin burasını olarak tespit ettik, sözleşmeleri imzalandı kaynağı tespit edildi ve 14 mayıs'tan önce de projeye başlayacağız. Anamur halkına da doğalgazı Ekim, Kkasım ayı gibi hizmetine sunacağız.

 

Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Tufan Duman yaptığı açıklamada ise şunları dedi;

Mersin, Tarsus, Erdemli, Silifke ve Mut’ta kullanılan doğal gaz bu yıl itibari ileAnamur’da da kullanılmaya başlanacak, 2021’in Aralık ayı itibari ile Anamur’da da lisans alanımıza dahil oldu. Aralık ayı itibarıyla lisans alanımıza ve sorumluluk alanımıza giren Anamur ilçesinde belediyemizin ve bölge milletvekillerimizin yoğun desteği ve takibi ile şu anda bu aşamaya gelmiş bulunmaktayız. 4 ay gibi kısa bir sürede Anamur belediyemiz yer tesisi ile alakalı destek oldu. Tedarikçi firmamızı seçmiş durumdayız. Ana taşıma hattı tamamlanana denk taşımalı olarak şehrimizin gaz akışını sağlayacağız. Önümüzdeki günlerde altyapı çalışmalarına başlayacağımız Anamur’da bu yıl 2023 planlamasında 19 km. şebeke montajı yapacağız. Bununla beraber Anamur’da iki mahallemizde 5000 civarında konuta gaz akışını sağlamayı planlıyoruz.

Ben de ekonomik güvenlik doğal gazın Anamur’a artık atacağına konfor katacağını düşünüyorum hayırlı uğurlu olsun diyorum.” 

Kalınören mahallesinde depolama alanından borularla dağıtımına başlanacak doğalgazın güzergah olarak ilk Sağlık Mahallesi ve Yeşilyurt mahallesi olacağı açıklandı.

 

Gazetecilerin sorularına verilen cevaplarla basın toplantısı son buldu.

 

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur’da Trafik Kazası,2 Kişi Hayatını KaybettiÖnceki Haber

Anamur’da Trafik Kazası,2 Kişi Hayatını...

Anamur Akdeniz İlköğretim Okulu Öğrencilerine Uygulamalı Trafik EğitimiSonraki Haber

Anamur Akdeniz İlköğretim Okulu Öğrencil...

Yorum Yazın