İstanbul İSG Kursu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul İSG Kursu
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol

İstanbul İSG Kursu

İstanbul İSG kursu sayesinde iş sağlığı ve güvenliği sertifikası alabilirsiniz. Bu sertifika farklı alanlarda faaliyet gösteren iş yerlerinde çalışan kişilerin, üretimin ve iş yerlerinin güvenliğinin sağlanması bakımından verilen bir belgedir.

Çeşitli kurumlarda iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak çalışan kişilerin öncelikle İSG belgesi alması gerekir. İSG belgesi bulunan kişiler çalıştıkları kurumlarda çeşitli denetlemeler ve düzenlemeler gerçekleştirerek kurumun çok daha başarılı olmasına imkan tanır. İSG sertifikası profesyonel olarak eğitim veren kurumlardan alınan eğitimlerin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından verilir.

İSG Belgesi Neden Verilir?

İSG belgesi, iş sağlığı ve güvenliği konularında kişilerin yetkin olduğunu gösteren bir belgedir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası çeşitli kurumların ve işletmelerin belirli standartlara uygun olarak faaliyet gösterip göstermediğinin denetlenmesi konularında profesyonel olan bireylere verilir. İSG belgesi alınması bu alanda çalışacak olan kişilerin yetkinliğinin ispatlanması açısından önemlidir. Belgenin alınabilmesi için eğitim veren kurumlara başvurulmalıdır. Kurumumuz İSG eğitimi konusunda yıllardır vermiş olduğu kaliteli eğitim ile tanınır.

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası, eğitimin ardından ÖSYM tarafından yapılan sınavda başarı gösteren bireylere verilir. Bunun yanında bu belgeyi almak isteyen kişiler İSG online eğitimlerine de katılabilirler. Bu sertifikayı almak isteyen kişiler ÖSYM’nin yapmış olduğu sınava başvurabilirler. Ancak öncesinde akredite edilmiş bir eğitim kurumundan eğitim alınması gerekir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerini Kimler Alabilir?

İSG kursu programına katılmak isteyen kişilerin bazı meslek gruplarından mezun olmaları gerekir. Bunlar şu şekildedir;

  • Teknik öğretmen
  • Mimar
  • Mühendis
  • Biyoloji
  • Fizik
  • Kimya

Bölümünden mezun olan kişiler ya da iş sağlığı ve güvenliği programlarından mezun olanlar İSG kurslarına rahatlıkla katılabilirler.

Ankara İş güvenliği uzmanı https://kareakademi.com.tr/istanbul-is-guvenligi-egitimi/ eğitimi alabilmek için kişilerin zorunlu meslek gruplarından birinden mezun olmaları gerekir. Sonrasında İSG sertifikası almak için kursumuza katılarak 220 saatlik online eğitimlerimizden faydalanabilirsiniz.

İSG eğitim sürecini başarılı bir şekilde bitiren adaylar ÖSYM tarafından yılda 2 defa düzenlenen İSG sınavına girmeleri gerekir. Bu sınavdan en az 70 puan alan kişiler iş sağlığı ve güvenliği sertifikası almaya hak kazanırlar.

Eğitim Almadan İSG Sınavına Girilir Mi?

İş güvenliği uzmanlığı sınavında alanda bulunan tüm konular yer alır. Bu nedenle sıkı bir eğitim almadan sınavda başarılı olmanın bir garantisi yoktur. Temel seviyede eğitim almadan sınavda başarılı olmak pek kolay değildir.

İSG sınavı yılda iki defa ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınav türüdür. Bu sınavda kişilere toplamda 50 adet soru sorulur. Sorular çoğunlukla İSG eğitimini tamamıyla kapsayacak şekildedir. Kişilerin sınavda başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları gerekir. Uzmanlık sınavında başarı elde eden kişiler sertifika almaya hak kazanırlar.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olan kişilerin sınavdan 70 puan üstü almaları gerekir. İSG sınavından bu şekilde başarı elde eden kişiler iş sağlığı ve güvenliği sertifikası almaya hak kazanırlar. Kurumumuzun vermiş olduğu eğitimlerden sonra sınavda başarılı olan kişilere sertifika verilir. Sınavda başarı elde ettikten sonra e-devlet sisteminden sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak iş ilanlarına başvuruda bulunmak için bütün aşamaların geçilmesi gerekir. Sertifika alındıktan sonra iş ilanlarına başvuruda bulunmanız mümkündür. İş sağlığı ve güvenliği alanı günümüzün en popüler meslekleri içerisinde yer aldığı için uzmanlık statüsüne gelen kişilerin iş bulması son derece kolaydır. Kare Akademi olarak bu alanda profesyonel eğitim almak isteyen kişilere gerekli eğitimleri sunarız. Bizden aldığınız eğitimler neticesinde A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavlarında başarı elde edebilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur Şehir Stadyumu’nun Adı Anamur Atatürk Stadyumu Olarak DeğiştiriliyorÖnceki Haber

Anamur Şehir Stadyumu’nun Adı Anamur Ata...

Yardım Sevenler Derneği Başkan A.Adayı Karan’ı Konuk EttiSonraki Haber

Yardım Sevenler Derneği Başkan A.Adayı K...

Yorum Yazın