Karan: “5 Yıllık Planlamada Söz Verdiğimiz Şekilde Yollarımızı Sıcak Asfaltla Buluşturuyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karan: “5 Yıllık Planlamada Söz Verdiğimiz Şekilde Yollarımızı Sıcak Asfaltla Buluşturuyoruz”
BURAYA REKLAM VEREBİLİRİSNİZ
Abone ol
Karan: “5 yıllık planlamada söz verdiğimiz şekilde yollarımızı sıcak asfaltla buluşturuyoruz”

Mersin’in dört bir yanında yolları Avrupa standartlarına uygun bir hale getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarımın kalbi olan Anamur’a da hak ettiği yolları yapmaya devam ediyor. İlçe merkezinden kilometrelerce uzakta kalan köylerin grup yollarını da cadde görünümüne kavuşturan Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, üreticilerden ve köylülerden tam not alıyor.

Kentin her yanındaki yolların konforu için gece-gündüz çalışan ekipler, Anamur’un Gercebahşiş Mahallesi’ne 8 kilometrelik asfalt çalışması yaptı. Eskiden çok dar ve konforsuz olan yolu yer yer 3 metreye kadar genişleten ekipler, alt yapı düzenlemesini de unutmadı. Öğrenci ve işçi servislerinin, üreticilerin ve köylüler ile yaylacıların aktif kullandığı yolu yenileyen ekipler, yolu en verimli şekilde kullanıma açtı.

Karan: “5 yıllık planlamada söz verdiğimiz şekilde yollarımızı sıcak asfaltla buluşturuyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur-Aydıncık-Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan, Anamur ilçesinde gerçekleştirilen yol çalışmaları hakkında bilgi vererek, “5 yıllık planlamada söz verdiğimiz şekilde yollarımızı sıcak asfaltla buluşturuyoruz. Ortalama 2 bin 500 metrelik bir yol. Burayı bitirip Yahya Kemal Beyatlı Caddesi’nde de çalışmalara başlayarak orayı da Büyükşehir’in kaliteli yollarına kavuşturacağız” diyerek, tüm kentte çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

Yalçın: “Sadece merkez değil; kırsal kesimin de konforu bizim önceliğimiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda Anamur ve Bozyazı Yol Yapım Şefi olarak görev alan Erol Yalçın, 8 kilometrelik yolda sathi kaplama çalışması gerçekleştirdiklerini aktararak, “Burada 8 kilometrelik bir yol atıl durumdaydı. Yol üzerinde meyve üretimi yapılan seralar mevcut. Sadece şehir içi ve gurup yollarında değil yaylalarda da yol çalışmalarımız devam ediyor. Elmacılık, sebze, üzüm, bağcılık ve domates üretimi olduğundan oralara da çok önem veriyoruz” sözlerine yer verdi.

Yapılan diğer mahallelerin yollarından da bahseden Yalçın, “Çalışmalarımızın çoğunu tamamladık ve yolları trafiğe açarak mahallelerin ulaşım sorununu rahatlattık” diyerek yapılan ve onarılan yollar konusunda vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldıklarını ifade etti. Yalçın, “Şu an vatandaşlar çok memnun. Eskiden köyden kente göç olurdu, artık şehirden köylere göç ediliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak merkezde olduğu gibi köyler ve yaylalardaki vatandaşlarımızın konforunu da önemsiyoruz” diye konuştu. 

görüşüne bakmadan, ‘Sen o partidensin, bu partidensin’ demeden herkese ellerini uzatıyor” ifadelerine yer verdi.

Yurttaşlardan Buğrahan Kelbalı da Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileterek, “Yollarımız genişledi, önceden dardı, çukurlar ve tümsekler çoktu. Şu an virajlarımız kesildi. Tarlalara gidip gelmemiz ve nakliye açısından çok güzel bir çalışma oldu. Yolumuzu yapanlardan Allah razı olsun. Herkese teşekkür ediyorum. Biz çiftçiyiz. Aynı zamanda ben uzun yol şoförüyüm. Gelip geçmekte zorlanıyorduk. Şimdi çok iyi oldu. Herkesin eline koluna sağlık” dedi.

Anamur’un yenilenen yollarında vatandaşlar konforlu ulaşıma kavuştu

Çataloluk Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlardan Emre Bahçe, yol yapılmadan önce sürüş güvenliğinin az olduğunu anlatarak, “Çok tehlike oluyordu. Şu anki genişliğine göre ana asfalt gibi oldu. Çukurdan arabaların ön düzeni kalmıyordu. Şu an öyle bir sıkıntı yok. Yol bozuk olduğu zaman yakıt konusunda da sıkıntı oluyordu. Şu an o sorun da çözüldü. Yapmış olduğu bu hizmetlerden dolayı Sayın Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’nin 102. Kuruluş Yıldönümü Anamur’da Coşkuyla Kutlandı..Önceki Haber

CHP’nin 102. Kuruluş Yıldönümü Anamur’da...

Yorum Yazın