Karan, Rauf Denktaş Parkı ve Anamur Hal Konusuna Açıklık Getirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karan, Rauf Denktaş Parkı ve Anamur Hal Konusuna Açıklık Getirdi
Deniz İşitme Cihazları
Abone ol
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın, düzenlediği basın toplantısında, “Sayın Seçer geçtiğimiz günlerde ilçemize gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu. Ziyaretleri sırasında bir televizyon kanalına demeç veriyor. Ortalığı Bizim karıştırdığımızı söylüyor. Anamur Sebze Meyve Hali’nin durumunu kendisine sorun, haberi yoktur. Rauf Denktaş Parkı’nın durumu ortada. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye çalışmalarının hiç birisine hakim değil ” Sözlerini Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erdal Karan, Büyükşehir’in Eylül ayı meclisinin 1.oturumunda gündeme getirdi.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın, düzenlediği basın toplantısında, “Sayın Seçer geçtiğimiz günlerde ilçemize gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu. Ziyaretleri sırasında bir televizyon kanalına demeç veriyor. Ortalığı Bizim karıştırdığımızı söylüyor. Anamur Sebze Meyve Hali’nin durumunu kendisine sorun, haberi yoktur. Rauf Denktaş Parkı’nın durumu ortada. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye çalışmalarının hiç birisine hakim değil ”
Sözlerini Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erdal Karan, Büyükşehir’in Eylül ayı meclisinin 1.oturumunda gündeme getirdi.
Meclis Üyesi Karan,” Sayın Başkanım, Hidayet bey, yaptığı basın toplantısında, tahsisi bir türlü belediyemize yapılamayan Rauf Denktaş Parkı ve Anamur Hal Kompleksi ile ilgili, şahsınızı da hedef gösteren talihsiz açıklamalarda bulundu.
Her iki konuyla ilgili beni defalarca Mersin’e çağırdınız. Rauf Denktaş Parkı 30 dönüm olması nedeniyle yasal olarak bizim sorumluluk alanımızda, tahsisi bize yapılmadığı için proje uygulamamız mümkün değil. Üç buçuk yıldan bu yana Parkın ağaç bakımından, temizliğine, ışıklandırılmasına kadar tüm bakımını biz yapıyoruz.
 Yaz mevsiminde insanların en yoğun olduğu yerlerin başında gelen Rauf Denktaş Parkının Anamur’a yakışır bir proje uygulanması için tahsisinin bir an önce yapılması şart. Aksi halde burada mağdur olan halkımız olmakta.
Hidayet beyde parkı ilçe belediyesine tahsisi için başvuruda bulunmuş. Umarım Rauf Dektaş parkıyla ilgili bir an tahsisi yapılır, vatandaşlarda bu  alanda  daha  rahat  ve huzurlu   zaman geçirme  imkanı  sağlanır.

Hal Kompleksi ona keza, zamanında yer tahsisi yapılmış olsaydı, şu anda bunları konuşmayacaktık ”dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Anamur, Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan,İskele Mahallesi ile Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde kapsamlı çalışmalar nedeniyle Başkan Seçer’e, Anamurluların selamlarını iletti.
Karan; Anamur Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısında  görüşülen, Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Değirmendere Caddesi’nin alt yapı ve asfaltlama işlerinin Anamur Belediyesi tarafından yapılması konusunda oy çokluğu meclis kararı alınması  hakkında  açıklamalarda  bulundu.
Söz konusu  caddede DSİ  tarafından sulama  borusu  döşendiği  için yol  düzenleme  ve asfalt  çalışması yapılamadığını   belirten Karan,” Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanındaki Değirmendere Caddesinde DSİ’nin  çalışmaları devam ediyor. Hal böyle iken bizim  burada asfalt çalışması  yapmamız mümkün değil. Hidayet Başkan bunu bilmesine rağmen bu yolun  yapımını  üstlenmekte ısrarcı  davranıyor.
Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık işleri Dairesi Başkanlığı Anamur Şube Müdürlüğüne DSİ’den yazımıza gelen  cevap  aynen şöyle:”Anamur Ören Mahallesi sınırları içinde Büyükşehir Belediyesi'nin Değirmendere Caddesi ve diğer caddelerde asfalt çalışması yapılacağı kurumumuz tarafından yapılan sulama borusu döşeme çalışmasının devam edip etmediği tahmini bitiş tarihinin  Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık işleri Dairesi Başkanlığı Anamur Şube Müdürlüğü bildirilmesi talep edilmiştir”Bölge müdürlüğümüz denetiminde bulunan Anamur Ala köprü sulama projesi kapsamında 
102000 metre HDPE boru sipariş edilmiş olup, borular üretim sürecindedir.
Ekim ayında Anamur’a sevkiyatı tamamlanacak olan boruların döşeme çalışmaları hemen başlatılacaktır Ören Mahallesi'nde bulunan bütün yedeklerde imalat yapılacaktır.
Çalışmaların tahmini bitiş tarihi olarak Mart 2023 sonu hedeflenmektedir.
Fakat Anamur Şube müdürlüğümüz yetkilileri ve şube müdürlüğümüz yapı denetim görevlisinin bilgi yazı paylaşımı ile asfalt yapılacak caddelerin tam olarak belirlenmesi durumunda bu caddelere boru döşeme önceliği verilmesi mümkün olup belirlenen caddelerde 2022 yılı sonuna kadar çalışmaların tamamlanması sağlanabilecektir” denilmekte.Umarız en kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm sorumluluk alanlarımızda olduğu gibi bir an önce yolların yapım ve asfaltlama çalışmalarına başlarız” diye konuştu.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karan'dan Yeşilçayır'a Hayırlı Olsun ZiyaretiÖnceki Haber

Karan'dan Yeşilçayır'a Hayırlı Olsun Ziy...

Anamur BBP Kongresine DavetSonraki Haber

Anamur BBP Kongresine Davet

Yorum Yazın