Kuraklık ve Anamur : Gelecek İçin Alarm Zilleri Çalıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuraklık ve Anamur : Gelecek İçin Alarm Zilleri Çalıyor
YILMAZ İNŞAAT
Abone ol
Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin Anamur üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. Kaymakam Kemal Duru başkanlığında düzenlenen toplantıda, kuraklık tehlikesine karşı alınması gereken önlemler tüm yönleriyle ele alındı.

Özcan GÜNGER / Anamur Manşet ; Küresel ısınma ve mevsim değişikliğinin Anamur’a yansımaları, artan kuraklık riski ve alınması gereken tedbirler kapsamında Anamur Kaymakamı Kemal Duru başkanlığında önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Anamur Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılan toplantıya, ilgili kurum ve meslek odalarının temsilcileri yoğun katılım sağladı.
Toplantıya; DSİ Müdürü Mustafa Karabacak, İlçe Tarım Müdürü Hasan Bostan, Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ayhan Temel, Anamur Kent Konseyi Başkanı Kamil Körhasanoğlu, Sulama Birliği Başkanı Merve Korkmaz, Sulama Birliği Müdürü Murat Bal, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Kanmaz, Jeoloji Mühendisi Furkan Taşbakan ile kurum temsilcileri katıldı.


Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş tarafından hazırlanan sunumda, 76 yıllık meteoroloji verileri analiz edilerek Anamur’u bekleyen kuraklık tehlikesi bilimsel verilerle ortaya kondu. Sunumda, bugünden alınmayan önlemlerin gelecekte Anamur’u ciddi su sıkıntılarıyla karşı karşıya bırakabileceği vurgulandı.


Toplantıda;

  • Kaynak sularının ve yağmur sularının denize karışmadan yer altı sularına kazandırılması,
  • Yağmur suyu hasadının hayati önemi,
  • Belediyelerin su istemeyen peyzaj uygulamalarına geçmesi,
  • Tarımda ve günlük yaşamda su tasarrufunun artırılması

gibi başlıklar öne çıktı.


Yetkililer, bölgede yıllık yağışlı gün sayısının giderek azalmasının kuraklık riskini daha da artırdığına dikkat çekerek, sadece kurumların değil her bir bireyin su tasarrufu konusunda sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.
Toplantının sonunda, kuraklıkla mücadelenin ancak kurumlar arası iş birliği ve halkın duyarlılığıyla mümkün olabileceği vurgulanarak, tüm Anamur halkı su kaynaklarını koruma konusunda duyarlı olmaya davet edildi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anamur Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu, Ahi Esnaf Beratı Takdim Töreni’ne KatıldıÖnceki Haber

Anamur Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu,...

Yorum Yazın