

Mersin merkezli düzenlenen “Narkokapan” operasyonunda 3 organize suç örgütü çökertildi, 370 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.
Mersin'de Uyuşturucu ile Mücadelede Büyük Operasyon: 370 Şüpheli Gözaltında
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “3 Suç Örgütü Çökertildi, Operasyon Devam Ediyor”
Mersin merkezli düzenlenen “Narkokapan” operasyonu kapsamında uyuşturucu ticaretine yönelik büyük bir darbe indirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde 10 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda 3 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 370 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
Operasyonun Ayrıntıları
Bakan Yerlikaya, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında operasyonun 4 aylık hazırlık süreci sonunda gerçekleştirildiğini belirtti.
“Bu operasyonda hedefimiz, organize suç örgütleri ve sokak satıcılarıydı. Data analizi ve saha takipleri ile operasyonun her aşamasını titizlikle yürüttük.” ifadelerini kullandı.
Operasyon kapsamında 3 bin 250 polis, 30 narkotik dedektör köpeği, 2 insansız hava aracı (İHA), 3 dron ve 1 helikopter görev aldı. Bakan Yerlikaya, operasyonun halen sürdüğünü vurguladı.
Uyuşturucu ile Mücadelede Kararlılık
Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelenin organize suçlarla mücadelenin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Uyuşturucu, gençlerimizi hedef alıyor ve toplumun direncini kırmayı amaçlıyor. Biz bu savaşta hem arz hem de talep boyutuyla eş zamanlı mücadele ediyoruz.”
Siber Dünyada Takip ve Dijital Mücadele
Bakan Yerlikaya, yalnızca sokaklarda değil, dijital dünyada da etkin bir şekilde mücadele yürütüldüğünü belirtti.
“Siber devriyelerimiz ve dijital analiz ekiplerimiz suç ağlarını önceden tespit ediyor, dijital izleri titizlikle takip ediyoruz.” dedi.
Başarı Tablosu: 89 Bin Tutuklama, 217 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi
Ali Yerlikaya, kabine döneminde gerçekleştirilen operasyonlarda 89 bin 69 zehir tacirinin tutuklandığını ve 217 ton uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini belirterek devletin kararlı duruşunun altını çizdi.
Operasyona katılan tüm güvenlik güçlerine ve kurumlara teşekkür eden Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelenin “devletin en öncelikli konularından biri” olduğunu ifade etti.
Yorum Yazın