Öğretmenler Günü, Bozyazı'da Törenle Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmenler Günü, Bozyazı'da Törenle Kutlandı
Deniz İşitme Cihazları
Abone ol
Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Alper Ünver’in  Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından, kutlamalara Bozyazı Durmuş Tufan Anadolu İmam Hatip Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda devam edildi.


Buradaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Bozyazı Durmuş Tufan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Lütfi Yılmaz tarafından yapıldı. Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım gününün, 1981 yılından buyana ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlandığını, öğretmenlerin sevgi ve saygı ile anıldığı, öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalığın oluştuğu güzel bir gün olduğunu ifade etti. Yılmaz, “İnsanoğlu var olduğu günden beri, onun eğitimi de en az fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. İnsan doğup büyüdüğü aile ortamında temel bilgileri aldıktan sonra daha donanımlı hale gelmesi için bir terbiyeciye, eğiticiye, öğreticiye yani öğretmene muhtaçtır. İnsan öğretmen sayesinde ancak ahlakı, maneviyatı, bilgiyi beceriyi, medeniyeti öğrenebilir. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır” dedi.


Öğretmenlik mesleğine yeni katılan öğretmenler adına Bozyazı Durmuş Tufan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Fatmanur Turan’ın yaptığı konuşmanın ardından Bozyazı Durmuş Tufan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo, şiir, zeybek ve türkü gösterimi yapıldı. Tören, protokol tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

 

kaynak:bozyazigazetesi.com


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mucize gübre... 1 litreyle 5 dönüm arazi verimleniyorÖnceki Haber

Mucize gübre... 1 litreyle 5 dönüm arazi...

Seçer: “Benim Adayım Elbette Sayın Kılıçdaroğlu”Sonraki Haber

Seçer: “Benim Adayım Elbette Sayın Kılıç...

Yorum Yazın