Türk Üniversiteliler Derneği Başkanı Av. Şerife Arıcı Yıldız: ‘Üniversitelerimiz Açılsın!’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Üniversiteliler Derneği Başkanı Av. Şerife Arıcı Yıldız: ‘Üniversitelerimiz Açılsın!’
Deniz İşitme Cihazları
Abone ol

Türk Üniversiteliler Derneği Başkanı Av. Şerife Arıcı Yıldız: ‘Üniversitelerimiz açılsın!’

 

  Cumhurbaşkanlığınca, deprem sonrası alınan tedbirler kapsamında üniversitelerde eğitimin durdurulmasına Mersin’den de tepkiler var.

 Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şube Başkanı Av. Şerife Arıcı Yıldız, üniversitelerin kapatılmasına tepki göstererek, ’üniversitelerimiz vakit kaybedilmeden eğitim ve öğrenime açılmalıdır’ dedi.

Başkan Av. Arıcı, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın açıklamasında: ‘Millet olarak 6 -7 Şubat depremlerinin yarattığı büyük yıkımın etkisindeyiz. Öncelikle yitirdiğimiz vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara şifa,  mağdurlara sabır diliyorum’ diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Türk Milletinin, sivil toplum dinamiklerinin, tüm yurttaşlar, büyük yaranın sarılması adına topyekün çaba içerisinde olduklarını ifade eden Arıcı şunları söyledi:

“Depremin etkilediği coğrafyanın genişliği ve nüfusun büyüklüğü elbette ki özellikle on ili kapsayan deprem bölgesinde birtakım tedbirler alınmasını gerektirmektedir.

 Ancak bu kapsamda tüm yurtta üniversitelerin eğitiminin durdurulması hiçbir yarara hizmet etmediği gibi rehabilitasyon sürecine zarar verecektir.

Gençlerimiz henüz pandemi sürecinin yarattığı genel depresyon halinden çıkarken bu kez depremden dolayı yüz yüze eğitimin durdurulması deprem travmasının etkisini büyütecek, adeta gençlerimizi cezalandıracaktır. Konu yer sorunu ise turizm bölgelerinde oteller, yüzbinlerce vakıf yurdu boş dururken üniversite gençliğinin yurtlarının çözüm gibi görülmesi kolaycılık ve haksızlıktır.

 Yedi milyonun üzerinde sayıda üniversite öğrencisi bu karardan yersiz yere etkilenmiş, haklı olarak isyan etmektedir. Üniversiteler bilim üretmekten alıkoyuldukça içinde bulunduğumuz asıl büyük felaket olan yönetim acziyeti büyüyecektir. Bu dönemde mağdur depremzede öğrencilerin fakültelerinde arkadaşları ile hocaları ile beraberliği yüz yüze eğitim onlara iyi gelecektir.  Üniversitelerde yüz yüze eğitimin durdurulması temel sebebi eğitimsizlik ve hukuksuzluk, liyakatsizlik olan deprem yıkımının faturasının öğrencilere kesilmesi anlamına gelmektedir. Bunu kabul etmiyoruz ve hükümete bu kararını değiştirmesi, üniversitelerde yüz yüze eğitimi başlatması için çağrıda bulunuyoruz. Üniversitelerimiz biran önce yüz yüze eğitim öğretime açılsın!’’


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haluk Levent’ten Bahçeli’ye ’Ahbap’ yanıtıÖnceki Haber

Haluk Levent’ten Bahçeli’ye ’Ahbap’ yanı...

Deniz Baykal son yolculuğuna uğurlandıSonraki Haber

Deniz Baykal son yolculuğuna uğurlandı

Yorum Yazın