Vali Ali Hamza PEHLİVAN Anamur’da Hortum Afet Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Ali Hamza PEHLİVAN Anamur’da Hortum Afet Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
Deniz İşitme Cihazları
Abone ol

Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN başkanlığında ‘İlçe Afet ve Acil Durum Toplantısı’ yapıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN, Kaymakam Bilal BOZDEMİR, Anamur Belediye Başkanı Hidayet KILINÇ, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip ÇARIKCIOĞLU, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet ASLAN, Mersin İl Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Oğuz BAVBEK, Anamur Garnizon Komutanı Taner TÜKEL, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif ABALI, Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür YALÇIN, , İlçe Jandarma Komutanı Rüştü ŞEN, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Engin GENÇ’in katılımıyla toplantı düzenlendi.

        Toplantıda sayın Valimiz "Anamur İlçemizde, 06.05.2023 Cumartesi günü saat 10: 30 sıralarında meydana gelen şiddetli fırtına ile birlikte oluşan hortum nedeniyle ilk belirlemelere göre seraların zarar gördüğü, bazı ev ve işyeri binalarının cam ve çatılarında, yol kenarlarındaki ağaçlarda ve taşıtlarda hasar oluştuğu tespit edilmiştir. Meydana gelen hortumdan dolayı can kaybımız yoktur. Olayın yaşandığı andan itibaren AFAD, emniyet, jandarma, belediye, itfaiye ve 112 Acil sağlık ekiplerimiz sahada görevlendirilmiş olup Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre Şehircilik, İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Defterdarlık ekiplerimiz tarafından hasar ve zarar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Anamur İlçemize, hortumdan etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi. Sonra hortum nedeniyle hasar meydana gelen bölgelerde incelemelerde bulunuldu.

Sayın Valimiz PEHLİVAN, Hortumdan zarar gören ev, işyeri ve seraları yerinde inceleyerek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hortumdan zarar gören vatandaşlardan bilgiler alan Vali PEHLİVAN devletin tüm imkanları ile yanlarında olduğunu söyledi.

İncelemelerden sonra Sayın Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN, Suriye'nin El-Bab harekat bölgesinde geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT için okutulan mevlit programına katıldı.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kocamaz,Hortum’da Zarar Gören Seraları Gezdi, Üreticilere  Geçmiş oldun Dileğinde BulunduÖnceki Haber

Kocamaz,Hortum’da Zarar Gören Seraları G...

Anamur Belediyesi Engelli Vatandaşlara Medikal Araç Dağıtımı GerçekleştirdiSonraki Haber

Anamur Belediyesi Engelli Vatandaşlara M...

Yorum Yazın