Büyükşehir Koordinatörü Erdal Karan, Gazetecilerle Bir Araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir Koordinatörü Erdal Karan, Gazetecilerle Bir Araya geldi
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol

Büyükşehir Koordinatörü Erdal Karan, Gazetecilerle Bir Araya geldi…

 

Mersin Büyükşehir Koordinatörü Erdal Karan,Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Şube Müdürlüğü tarafından 2019-2024 yılları arasında yapılan hizmetleri ana başlıklarıyla gazetecilerle paylaştı.
Anamur Emekli Evi ve Okuma Salonunda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Anamur Şube Müdürü Nazım Toprak, MESKİ Anamur Şube Müdürü Murat Yılmaz, Anamur CHP İlçe İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur,Aydıncık ve Bozyazı siyasi koordinatörü Erdal Karan, Anamur genelinde Büyükşehir belediyesi tarafından 2019-2024 yılları arasında yapılan hizmetlerle ilgili basın toplantısı düzenledi.
Yol bir şehrin aynasıdır
Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Şube Müdürlüğü tarafından 2019-2024 yılları arasında Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin canla başla çalışarak, Anamur merkez ve mahallelerinde olmak üzere toplam 174 km yol yapımı gerçekleştirildiğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Erdal Karan; “ Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Anamur Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 0,90 km Beton Yol, 56.565 metrekare Kaldırım ve 758 km Yol Bakım ve Onarım çalışması yapıldı.
Uzak yakın demeden en uzak mahallelerimizde de şuanda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Mezarlıklarımız düzenli olarak temizleniyor
Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekipleri ilçe merkezi ve mahallelerdeki mezarlıklarda ot biçme, temizlik, ağaç budama ve kireçleme çalışmaları yapılmaya devam ediyor. Dini Bayramlar dışında da temizlik çalışmalarımız devam ediyor.. Karan; ”Belediye ekiplerimiz tarafından mezarlıklarımızda temizlik çalışması yapılıyor. İlçemizdeki 200 mezarlıkta bakım ve temizlik çalışmaları sırayla yapılıyor. Ekiplerimizin gayreti ile Kurban Bayramında mezarlıklarımızı temiz bir alan yapacağız.” ifadelerini kullandı.
İlçemizin daha modern ve estetik görüntüye sahip olmasını hedefliyoruz

 


Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı,Anamur şube müdürlüğü ekipleri tarafından Anamur merkez ve mahallelerindeki çocuk parkları ve yeşil alanların korunması için çalıştıklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinatörü Erdal Karan, “ Gerek Büyükşehir Belediyesinin gerekse İlçe belediyesinin sorumluluk alanındaki yeşil alan bakımı, çim biçme ve yaban, ot temizliği çalışmaları yapılıyor. Belediye, bakım ve düzenlemelerin yanı sıra ilçe genelinde bitkilendirme çalışmaları da yapıyor. Çevre ve yaşam kalitesi yüksek bir Karesi için planlama ve dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz. 2019-2024 yılları arasında ilçe genelinde11 adet Çocuk Oyun Parkı yapıldı. Hedefimiz, Anamur’umuzun daha modern ve estetik görüntüye sahip olması. Halkımızdan istediğimiz tek şey, yapılan hizmetlere sahip çıksınlar ve korusunlar, çünkü Anamur hepimizin.”
“Sağlıklı birey olmadan sağlıklı toplum olmaz”
Fiziki yatırımlarla daha yaşanabilir bir Anamur yolunda çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmet alanında da örnek projelere imza atıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının Evde Sağlık Hizmetleri’ni geniş kapsamlı sürdürdüklerini belirten Karan;” Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığımız bünyesinde yapılan hizmetlerimizden yine Anamur merkez ve mahallelerinde; Evde Kişisel Bakım Hizmetinden 8267, Evde Temizlik Hizmetinden 2853, Hasta Nakil Hizmetinden de 2171 vatandaşımız yararlandı.

 

Ekonomik sıkıntıları nedeniyle sağlık hizmeti alamayan, yatalak hasta ve mağdur vatandaşlarımıza evlerinde hizmet veriyor. Toplumun tüm bireylerini mutlu etmek bizim en önemli görevimiz.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız bünyesinde çok sayıda vatandaşımıza; Bebek Sütü, Hamile Bakım Sütü, Okul Sütü, Çanta Dağıtımı, Çölyak Gıda Kolisi Dağıtımı, Un Dağıtımı ve Ev Eşyası Yardımı yapıldı. Yine Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 2770 Gıda Kolisi dağıtımı yapılmış ve 845 aile Halk Karttan faydalandı” şeklinde açıklamalarda bulundu.
“Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’
Mersin Büyükşehir Belediyesi, üretime ve üreticiye verdiği desteklerle tarımsal kalkınmanın önünü açmaya ve üreticinin doğduğu yerde doymasına olanak sağlamaya devam ediyor.
Karan;”Ekilmemiş tarım arazisi kalmasın” hedefiyle tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerle çiftçilerin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından; 10511 adet Avokado fidanı, 4500 adet Nergis soğanı, 11083 adet Lavanta Fidesi, 9885 adet Passiflora fidesi, 4235 adet Zeytin fidesi dağıtımı yaptı.
Ayrıca; 25 adet Güneş Paneli, 21 adet Hamur Yoğurma Makinesi,3 adet Muz Dalı Öğütme Makinesi ve 2 adet Üzüm Yoğurma Makinesi dağıtımı gerçekleştirdi.
Öte yandan,yine Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 250 adet Kıl Keçisi ve 25 adet Koyun dağıtımının yanı sıra 480 çuval Küçükbaş Hayvan Yemi dağıtımı da yapıldı” Dedi.
Büyükşehir’den eğitime tam destek
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Erdal Karan,her alanda sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden ve hayatı kolaylaştıracak hizmetler üreten Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve öğretim döneminde ihtiyaç sahibi aile ve öğrencilerin yanında olmaya devam ettiğini kaydederek,” Sosyal devlet anlayışının gereklerini yerine getiren Büyükşehir, okulların açılmasıyla birlikte eğitim gören çocuklarının kırtasiye ve okul giyim ihtiyaçlarını da karşılıyor.
Anamur’daki dershanemizde her yıl ortalama lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan 370 öğrenci eğitim alıyor. Beş yıl boyunca dershanemizden 2654 öğrenci yararlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Lisans ve Önlisans eğitimi alan toplam 1752 öğrenciye öğrenim yardımı yapıldı” dedi.
Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur,Aydıncık ve Bozyazı Siyasi Koordinatörü Erdal Karan, “Anamur’un Otluca, İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında yatırım programına alınmış. Hatta o günün bütçesiyle 15 milyonu hibe, 15 milyonu kredi şekliyle 30 milyon o dönemin parasıyla paylamış.

Vahap Başkan döneminde ise projeyi İller Bankası Onaylamıyor. Yani herşey İller Bankasına kalmış. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer,Anamur halkına söz verdi Proje onaylandığı an ilçemizin su sorunu ortadan kalkacak.
Sizler gibi bende zaman zaman “Neden Kıbrıs’a su gidiyor da Anamur artezyen suyu kullanıyor” hizmetin siyaseti olmaz.Bunun en güzel örneğini 31 Mart yerel seçimlerinde Mersinde yaşadık.Vahap Seçer Başkanımızın hakkaniyetli siyasi ayrım gözetmeden eşit hizmet anlayışının sonucunu aldı” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma'dan Anamur Dahil 4 İlçede OperasyonÖnceki Haber

Jandarma'dan Anamur Dahil 4 İlçede Opera...

Başkan Deniz, Türkiye Belediyeler Birliği Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'na seçildiSonraki Haber

Başkan Deniz, Türkiye Belediyeler Birliğ...

Yorum Yazın