Mangal ve Barbekü Modelleri İle Ateşte Izgaranın Keyfini Çıkarın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mangal ve Barbekü Modelleri İle Ateşte Izgaranın Keyfini Çıkarın
DİNAMİK KURS YATAY
Abone ol

Mangal ve Barbekü Modelleri İle Ateşte Izgaranın Keyfini Çıkarın

Yemek pişirmek ve yemek bir tutkuysa mangal ve barbekü bu işin zirvesi olabilir. Özellikle ateşe uygun açık alanlarda ya da evlerin teras ve balkonlarında ateşin sıcaklığını ve yemeklerin lezzetlerini tadabilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken hemen yaşam alanına uygun bir mangal ya da barbekü edinmek. Ardından etlerden sebzelere ızgara yemeklerin ve ateşte pişen patateslerin tadına bakabilir hatta çayınızı da demleyebilirsiniz.

Yeni Bir Başlangıç: Elektrikli Mangal Modelleri

Öncelikle ateşi yakacağınız belirlemeniz gerekir. Eğer odun ve kömür gibi yakıtların zararlı olabileceği yerde yakacaksanız elektrikli mangal ve barbekü seçeneklerini düşünmelisiniz. Böylelikle ateşten kaynaklı riskleri en aza indirebilirsiniz. Barbekülerde kullanılan yakıt türleri kömür, gaz ve elektrik olarak karşınıza çıkar. Bu yakıt türlerine göre de farklı çeşitler bulunur. Örneğin, kömürlü mangallar geleneksel hafif isli et tadını en iyi şekilde verebilir. Gazlı mangallar ise üzerinde bulunan ızgara alanı sayesinde et, balık ürünleri ve sebze kolaylıkla pişirilebilir.

Elektrikli barbekü olarak da bilinenler ise genellikle teras ya da karavan gibi alanlarda tercih edilir. Eğer odun ve kömür gibi yakıtların zararlı olabileceği yerde yakacaksanız elektrikli seçenekleri düşünmelisiniz. Böylelikle ateşten kaynaklı riskleri en aza indirebilirsiniz. Ancak elektrikle çalıştığı için bahçede ya da piknikte kullanılması zor olabilir. Priz olan yerlerde kullanıldığında, elektrikle çalıştığı için yakıt temini gerektirmez. Ayrıca elektrikli mangal ve barbekü seçeneklerinin temizlenmesi kolaydır. Hatta yapışmaz yüzeye sahip modelleri sayesinde çok daha kolay kullanım imkanı sunar.

Tarzınıza Uygun Barbekü Seçimi

Hangi mangalın size iyi geldiği yalnızca yaktığı ateş ile değil, aynı zamanda yaşam alanımıza kattığı estetikle de belirlenir. Ahşap detayları, modern çizgileriyle öne çıkan bir model, sadece lezzet üzerinde belirleyici olmaz, aynı zamanda dış mekanınıza da özel bir hava katar. Kırmızı barbekü, sıcak bir mekan yaratmada en çok tercih edilenlerden biridir. Çünkü evimizi daha şık ve sıcak kılmanın en lezzetli yolu, tarzımızı yansıtan ekipmanı seçmekten geçer. Bu nedenle teras ya da bahçe barbekü seçimi için bu tarz canlı renkleri de düşünebilirsiniz.

Mangal ve Barbekü Boyutunu Belirleyin

Eğer yakıt tipini ve rengi kafanızda belirlediyseniz, ızgara malzemesi seçenekleri arasından bir seçim yapmış sayılırsınız. Ardından dikkat etmeniz gereken pişirme tarzıdır. Barbekü mangal aynı anlama gelse de pişirme kısmında biraz farklı olabilir. Barbekülerde kapak bulunur. Bu kapak özellikle et pişirirken kapatılır. Bu pişirme yöntemi biraz fırın tarzını anımsatabilir. Kendi sıcaklı ve kokusuyla pişer. Mangal ise kapak olmadığı için daha açık havada pişer. Eğer arada kapaklı bir tarzda pişirmek isterseniz barbekü modelleri sizin için doğru seçenek olabilir.

Ayrıca göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer faktör, alışkanlıklarınızdır. Izgara malzemenizi kaç kişi için kullanacağınızı belirlemeniz, uygun boyutta bir model seçmenizde size yardımcı olabilir.

Minimal dizayn, evdeki yaşam alanınızı optimize etmenin en keyifli yollarından biridir. Evinizin boyutuna uygun bir ekipman seçimi yapmak, balkonunuzu ya da bahçenizi daha işlevsel kılar. Lezzetin tadını çıkarırken, aynı zamanda evinizi daha kullanışlı hale getirmenize yardımcı olur.

Keyfin ve Bakımın İncelikleri

Mangal keyfi, sadece ateşin başında değil, bakımın ve temizliğin ardından da devam eder. Paslanmaz çelik yüzeylere sahip mangal ve barbekü, hem şıklığıyla hem de bakım kolaylığıyla öne çıkar. Ürünleri tam soğumadan temizlerseniz daha iyi bir temizlik yapabilirsiniz. Elektrikli modellerin temizliği için bağlantı noktalarına dikkat etmeyi ve temizlik tavsiyelerine dikkat etmeyi unutmamalısınız. Temizliği ihmal etmemek, uzun ömürlü bir lezzet deneyimi için kilit bir unsurdur. Sofralarınıza lezzet, içinize sıcaklık, yaşam alanlarınıza ise stil katacak bir model seçmek için Koçtaş web sitesindeki seçenekleri inceleyebilirsiniz.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi Akkuyu NGS de Eğitim Vermeye BaşladıÖnceki Haber

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merke...

Jandarmadan Kaçak Tütüne SuçüstüSonraki Haber

Jandarmadan Kaçak Tütüne Suçüstü

Yorum Yazın